donderdag 29 oktober 2020
Lettergrootte

TV Rolde organiseert voor verschillende doelgroepen op diverse vaste momenten een toss. Er is dus voor iedereen wat wils.

DagTijdstipBijzonderheden
Zondag10.00-12.00 uur17 jaar en ouder
Maandag20.00-22.00 uurVan april tot en met oktober
Woensdag09.00-12.00 uurDames
Vrijdag09.00-12.00 uur55 jaar en ouder

Het grote voordeel van meedoen aan de toss is dat je lekker kunt tennissen met clubgenoten (van diverse speelsterktes) zonder dat je van tevoren hoeft af te spreken of te plannen. Dit is ook handig voor nieuwe leden die al een leuk balletje kunnen slaan, maar nog weinig mensen kennen om mee af te spreken. Voor degenen die het systeem van tossen niet kennen volgt hier een korte uitleg.

Tijdens elke toss zorgt een lid van tosscommissie er voor dat de aanwezige deelnemers per baan worden ingedeeld. Iedereen die meedoet legt zijn/haar tennisracket in een daarvoor bestemde mand. Daarna worden willekeurig koppels gevormd. Er staan hiervoor 4 banen ter beschikking en er worden zoveel mogelijk dubbels gespeeld, maar als het zo uit komt kan er ook een single of een ‘amerikaantje’ gespeeld worden. Je speelt een half uur, dan gaat de zoemer en wordt er opnieuw ingedeeld (getost).

Het opvallende van de toss bij TV Rolde is de brede belangstelling. Zo zie je - afhankelijk van het moment waarop er getost wordt - mannen en vrouwen van 20 jaar, maar ook van ruim 70 jaar. Vaak doen recreatieve spelers mee, maar ook competitiespelers zijn regelmatig van de partij. Al met al is het een leuke mix van belangstellenden. De groep tossers op woensdag is zelfs zo enthousiast dat een alternatieve activiteit wordt bedacht als de banen onverhoopt eens niet bespeelbaar zijn. Dan gaan de dames bijvoorbeeld wandelen met daarna gezellig koffiedrinken in het clubhuis.

Login