Zoek

Aangescherpte corona maatregelen

Hallo allen,

Corona grijpt weer om ons heen. Op de tennisbaan houden wij ons allemaal goed aan de corona maatregelen. Helaas doet het corona virus het nog beter. Daarom treft het kabinet nieuwe maatregelen om het coronavirus te bedwingen. Dat heeft ook impact op het sociale verenigingsleven op onze club. Als TV Rolde volgen wij vanzelfsprekend de maatregelen van het kabinet en de richtlijnen vanuit de KNLTB. Gelukkig kunnen we blijven tennissen maar wel met een aantal aanvullende richtlijnen en beperkingen.

De aangepaste maatregelen gelden per direct (29 september) en gelden tot tenminste 20 oktober 2020.

 • De kantine is gesloten. Neem voor jezelf indien nodig eten en drinken mee. De bardiensten worden t/m 20 oktober geannuleerd. Ook mag de kantine niet open om binnen te zitten tegen kou: Landelijk  moeten we namelijk het (sociale) contact weer zo kort mogelijk houden.
 • Toeschouwers mogen niet meer mee naar de tennisbaan
 • Verlaat na afloop van het spelen zo snel mogelijk het park. Het gebruikelijke drankje na afloop kan nu dus helaas niet.
 • Toiletten en kleedkamers zijn wel open.

Daarnaast gelden natuurlijk nog steeds de algemene ‘1,5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels. Mocht het gaan regenen dan verzoeken wij jullie om te beoordelen of voldoende afstand gehouden kan worden. Je kunt gebruik maken van het balkon en de kleedkamers om de regen af te wachten. Als er niet voldoende afstand kan worden gehouden, breek dan het spel af.  

Concreet voor het spel geldt:

 • Vrij spelen kan gewoon doorgaan mits:
  –  Online de baan vooraf reserveren is echt een voorwaarde
  –  Na afloop van het tennissen wordt aangeraden direct naar huis te gaan: het drankje na afloop is niet meer mogelijk: ook niet met eigen meegenomen consumptie.
  –  Kantine is gesloten, ook voor sleutelhouders
 • Competitie  kan gewoon doorgaan en zijn op de hoogte gesteld van de competitie maatregelen
 • Toss gaat gewoon door met waarborging van de 1,5m afstandsregel
 • Training gaat gewoon door
 • Voor de jeugd gaan de activiteiten door: bij uitspelende teams wordt de rijdende ouder gezien als onderdeel van het team
 • Bardiensten worden t/m 20 oktober geannuleerd

Het is natuurlijk een tegenvaller dat aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn. We realiseren ons dat deze maatregelen impact hebben op de sfeer rond alle tennisactiviteiten en jullie sportieve momenten niet zullen verlopen zoals we dat gewend waren. Toch hopen wij dat jullie kunnen blijven genieten van het tennisspel en rekenen wij op jullie in de naleving van de maatregelen.

Sportieve groet, 
Wido, Jan en Rochelle
Het bestuur van TV Rolde