zondag 20 januari 2019
Lettergrootte

In 2016 zijn er net als in de voorgaande jaren, veel jeugdactiviteiten geweest. Hieronder een kort verslag hiervan. Meer foto's zijn te zien op de fotogalerij!

Familietoss
De Familietoss in november was weer een leuke activiteit. Met 20 jongere tenniskids (rood en oranje) en hun ouders, was het weer erg gezellig. We begonnen met wedstrijdjes waarbij de kids met hun eigen ouders speelden. Daarna werden er ook andere verrassende combinaties tussen de ouders en de kinderen gemaakt. Er werd ‘fanatiek’ door ouders en kinderen gespeeld, waarbij de warme choco een heerlijke opwarmer tussendoor was.

Familietoss 2016 3

Clubkampioenschappen tenniskids september 2016
Op zaterdag 3 september 2016 speelde de jongere jeugd de jeugdclubkampioenschappen.
15 Kids deden mee in 4 categorieën: Rood 1 en rood 2 op een miniveld (6 t/m 8 jaar), Oranje 1 en oranje 2 op een driekwart veld (7 t/m 11 jaar). Voor Groen was er dit jaar helaas geen opgave (10 t/m 12 jaar). Met een mix van concentratie, afleiding, enthousiasme, blijdschap en soms wat teleurstelling (niet iedereen kan een beker winnen), waren er wat ons betreft alleen maar winnaars. Zo niet van een beker, dan wel van een sportiviteitsprijs!

 

Worldtour 2016
In het voorjaar hebben 2 teams op 6 zondagochtenden deelgenomen aan de Worldtour. In het najaar deden er wel 4 teams mee aan 4 zondagochtenden. Rood speelde op een half veld met rode ballen en Oranje op driekwart veld met oranje ballen. Er werd gespeeld tegen kinderen van omliggende verenigingen als Assen, Emmen, Annen en Zuidlaren.
Zondagen 6 maart, 24 april, 22 mei, 11 september en 6 november werd er met 1 of 2 teams thuis gespeeld met wel tot ruim 40 kids op en rond de banen. Het was dan gezellig druk op de banen.
Waar het bij Rood echt alleen nog om het meedoen ging, werd er bij Oranje al gespeeld om welke club dagwinnaar werd. Er werden wedstrijden gewonnen en verloren, maar met wat drinken en lekkers tussendoor ging het uiteindelijk vooral ook om het samen spelen.
Open tennisinstuif april 2016
Na het schooltennis voor de scholen in Rolde, Ekehaar en Grolloo was er een open tennisinstuif voor de kinderen buiten op de baan, met hulp van 2 sportcombi’s van de gemeente Aa en Hunze. Na een energieke warming-up door de sportcombi’s gingen de kids aan de slag met tennisspelletjes en lieten ze ook al zien dat ze over konden spelen. Met 18 kinderen van groep 3/4 deden mee, 7 kinderen van groep 5-8, sportcombi’s, ouderhulp en veel enthousiasme werd de middag een succes. En met vermaak ook voor de kleinsten (kleurplaten, stoepkrijten en een springkussen) konden de ouders ook naar hun kinderen kijken. Dat ze het leuk vonden blijkt uit het feit dat14 kinderen daarna deelgenomen hebben aan de 2 proeflessen die volgden, en 12 hiervan vervolgens lid zijn geworden.

Worldtour rood en oranje najaar 2016 4

Schooltennis maart 2016
In maart kregen we voor schooltennis de kinderen van groep 4 van de Jan Thiesschool Rolde op de baan, en de Flint Ekehaar en de Drift Grolloo kwamen samen.
Zo’n 75 kinderen maakten kennis met tennis, waarbij ze een eerste les kregen van onze tenniskidstrainster Carolien, tennisspelletjes deden onder begeleiding van hulpouders en ook zelf vrij konden tennissen op de baan. Ook een pitstop in de kantine ontbrak niet. Gelukkig werkte het weer dit jaar mee en stonden we met zon op de banen. Na afloop gingen de kids met een diploma weer terug naar school.

 

Login