zondag 20 januari 2019
Lettergrootte

Stadskanaal, 8 april 2018

6-0 verlies… op papier duidelijk maar wat hebben ze goed gespeeld tegen de uiteindelijke kampioen! Teun begon met de langste partij van het seizoen met enorme lange en slopende rally’s. Ondanks grote inspanning verloor hij uiteindelijk nipt. Vera speelde een mooie driesetter maar verloor deze ook net. Rens en Nik deden in hun enkel alles wat ze konden. Ze deden in de games goed mee maar konden net niet beslissend zijn. Benthe en Jasmijn speelden een dubbel die er ook mocht wezen; de lengte van Benthe aan het net en de mooie back-hand van Jasmijn brachten de tegenstanders regelmatig in de problemen. Helaas werd ook deze partij nipt verloren in drie sets… Aan het begin van de middag hadden we dan wel met 6-0 verloren maar dit mag zeker geflatteerd genoemd worden. De stemming onder de kinderen was dan ook zeker niet slecht; met wat meer fortuin hadden we gelijk kunnen spelen. Ik ben benieuwd wat de uitslag was geweest als we dit team aan het einde van het seizoen waren tegen gekomen. Zij speelden immers al een jaar in Groen en ons team voor het eerst… Next year!

Dit voorjaar speelt T.V. Rolde zoals gezegd voor het eerst met een team in de Groene competitie. In de Groene competitie spelen de kinderen al op een hele baan maar met nog wat zachtere ballen. Daarnaast spelen ze om 2 gewonnen sets tot 4 games waarbij de derde set als een tie-break wordt gespeeld. Dat dit even wennen is kunt u zich wellicht voorstellen. De grootte van de baan, het serveren, het HARDOP tellen en de duur van de wedstrijden is wel een grote stap. Maar met veel inzet en plezier tijdens de competitiedagen en de trainingen (Arjan bedankt) ging dit steeds beter. Dat leverde een week later al resultaat op.

Rolde, 15 april 2018. We kregen een team uit Haren op bezoek. Helaas was dit team niet compleet waardoor er maar 4 partijen gespeeld werden. De eerste 2 punten waren dus al binnen. Van ons team waren Nik en Rens niet aanwezig. Na een kort uurtje spelen stond er 5-0 op het scorebord. Iedereen had met grote gretigheid zijn enkel gewonnen! Na wat versnaperingen mochten broer en zus nog een dubbel spelen en ook die werd gewonnen. Yes, 6-0! Een mooie opsteker, op naar de volgende tegenstander.

Peize, 22 april 2018. Een heerlijke warme dag. Na een vriendelijk ontvangst konden we meteen met alle enkels beginnen. Nik en Vera hadden beiden een valse start en verloren hun eerste set. Ze knokten zich in de tweede set goed terug maar konden deze net niet naar zich toe trekken. Teun wist zijn enkel te winnen. 2-1… Ondertussen was Benthe nog bezig met het spelen van een kraker van een wedstrijd. De eerste set was door haar gewonnen en de tweede ging net naar de tegenstander. Helaas ging daarop volgende tie-break net verloren. Benthe, wel knap gedaan hoor!

Na 2 weken vakantie werd er op 6 mei weer begonnen met een thuiswedstrijd. Het was snikheet maar gelukkig waren de kinderen goed voorbereid. Met zonnebril, pet, hoofdband of zweetband (en Nik zelfs met een combinatie van alles) werd de zon getrotseerd. Jasmijn en Teun waren er vandaag niet bij. Tegen het team werden er ontzettende mooie enkels gespeeld. Vera speelde een mooie partij tegen een naamgenoot en wist deze te winnen. Ook Rens wist zijn eerste enkel te winnen. Altijd een mooie opsteker! Nik en Benthe speelden allebei een vreemd potje; ze verloren beiden heel snel de eerste set met 1-4 maar wisten dit ook beiden weer om te buigen door de tweede set met 4-1 te winnen. Vervolgens gingen helaas beide tie-breaks met 5-7 verloren… Maar niet getreurd want de dubbels werden door onze toppers gewonnen! Eindstand 4-2.

De daaropvolgende week waren Vera en Nik niet aanwezig. Ons team moest spelen in Veendam, de uiteindelijke nummer 2…. Daar werd met 3-3 gelijk gespeeld. Een zeer knap resultaat!

Rolde, 27 mei 2018. Wederom een zeer warme dag. Gelukkig beginnen we om 09.00 uur waardoor Nik vandaag genoeg had aan zijn zweetbanden, zonnebril en pet. Vandaag was de Hertenkamp aan de beurt. Teun en Vera winnen hun enkelpartij maar helaas verliezen Nik en Rens. Op dat moment dus 2-2. Gelukkig is gebleken dat ons team goed kan dubbelen en daarbij maakt het niet uit wie met wie speelt. Er wordt unaniem gekozen voor een dameskoppel en een herenkoppel. Vera en Jasmijn spelen hun tegenstanders zoek met diepe en keiharde ballen. Ondertussen spelen Nik en Teun een zeer spannend potje op baan 1 en weten daarmee het publiek goed te vermaken. Na een gewonnen tie-break in de eerste set wordt ook de tweede set met 5-3 door de heren gewonnen. Toppers! Er valt wederom een 4-2 winst te noteren.

Op 3 juni 2018 komt Zuidlaren op bezoek. Het is de laatste speeldag en thuis hadden we al berekend dat een derde plek haalbaar zou kunnen zijn. Dan moest er wel met ruime cijfers worden gewonnen en zelfs dan waren we nog afhankelijk van andere uitslagen. Maar goed, alles is mogelijk. In navolging van de wedstrijd van Teun op de eerste speeldag, maakt Rens er een supermooi en lang potje van. Hij wint de eerste set in een tie-break en pakt zijn tegenstander in de tweede set op conditie. Nik staat ondertussen te popelen om te spelen. Omdat we de wedstrijden door het seizoen heen evenredig hebben verdeeld speelt hij vandaag geen enkel. Jasmijn heeft zich in deze ronde teruggevochten in haar wedstrijd. In de eerste set liep het niet echt waardoor deze dan ook verloren ging met 2-4. Gelukkig bleef zij haar eigen spel spelen waardoor het steeds beter ging. De tweede set werd dan ook met 4-1 gewonnen. De tie-break werd vervolgens door haar gewonnen met 7-4, well done girl! In de tussentijd werd er door Teun en Vera ook gewonnen. Lekker hoor, voor de pauze de winst al binnen. Na wat meloen, aardbeien en melkbroodjes werd er begonnen met de dubbels. Nik speelden samen met Rens een superpartij, waarschijnlijk had dat te maken met de grote hoeveelheid energie wat Nik nog beschikbaar had want er werd met ruime cijfers gewonnen. Vera en Jasmijn speelden ondertussen een erg gezellige partij die ze ook met winst afsloten. 6-0…. Ons team had zijn werk gedaan!

Uiteindelijk zijn we 4e geworden. Wat een zeer goed resultaat is voor een eerste keer in de Groene competitie. Ik heb genoten van de wedstrijden en de strijdlust die onze “top in de dop” heeft laten zien en hoop dan ook dat we in het najaar er weer net zulke mooie dagen van gaan maken.

Nik, Teun, Rens, Vera, Jasmijn en Benthe jullie mogen trots zijn op jezelf en elkaar. Wij zijn dat in ieder geval!

Login