Jeugd

Als je op de basisschool zit, kun je meedoen met een speciaal tennisprogramma: Tenniskids. Je speelt op aangepaste, kleinere banen, zodat het tennisspel past bij wat je op jouw leeftijd al kunt. Zo leer je alles over het tennisspel en blijft tennis uitdagend, spannend en leuk.

Rood, Oranje, Groen… Geel
Je doorloopt verschillende fases, afhankelijk van de leeftijd waarop je begint: Rood, Oranje en Groen. Steeds als je een fase verder gaat, wordt de baan iets groter en de bal iets zwaarder. Zo leer je sneller en makkelijker de juiste techniek, kun je al heel jong wedstrijdjes spelen, heb je snel succes en plezier.
Wil je meer weten over het Tenniskids? Ga dan naar www.tenniskids.nl.

Tennislessen voor de jeugd

De Jeugdcommissie heeft samen met onze jeugdtrainer Anne Rim van Tennisschool Future een mooi lespakket samengesteld.

Het jeugd aanbod:
30 professionele tennislessen van 1 uur in groepen van circa 8 kinderen op basis van speelsterkte.

Daarnaast kun je deelnemen aan:

  • Familie Toss
  • Clubkampioenschappen
  • Tenniskids competitie

Het jeugd aanbod is inclusief lidmaatschap TV Rolde en lidmaatschap van de KNLTB.
Doelgroep: Kinderen vanaf 6 jaar t/m 12 jaar.

Prijs 65,00 euro per kwartaal (prijswijzigingen voorbehouden per 1 april)

De indeling van de lessen wordt door de trainer gedaan. De trainer verzorgt ook de indeling in sterkte/ kleur Tenniskids competitie.

De jeugdcommissie organiseert voor de jeugd van TV Rolde allerlei activiteiten, het uitgangspunt daarbij is iedereen doet mee. Dit geldt eveneens voor de Tenniskids competitie.
Ben je verhinderd of kun je ergens niet aan meedoen dan meld je je hiervoor actief af.
Kort voor activiteit zullen we nog een mail rondsturen als reminder.(Uitgezonderd hiervan zijn de extra jeugdtoernooien die i.s.m. Future tennisworden georganiseerd en waar geringe bijdrage voor gevraagd wordt.) 

Alle leden van TV Rolde zijn enthousiast over tennis en dit enthousiasme brengen wij graag over op de jeugd. Het jeugdlidmaatschap hebben we dan ook zeer aantrekkelijk gemaakt. Dit is mogelijk gemaakt door een aanzienlijke subsidie door alle leden van T.V. Rolde.

Wijzigen of afmelden

We hanteren geen zomer- en winterseizoen meer voor de lessen. Hierdoor hoef je niet steeds aan te melden voor het nieuwe seizoen.
Je blijft lid voor het pakket dat je hebt gekozen. Wil je van pakket wijzigen of stoppen met de lessen dan kan dat op twee momenten in het jaar, namelijk per 1 april en per 1 oktober . 
De wijziging of opzegging moet je voor deze data doorgeven via email aan leden@tvrolde.nl en info@futuretennis.nl

Aanvullende mogelijkheden

Voor de jeugd zijn er ook nog aanvullende mogelijkheden.

Extra kindertoernooi:
Future Tennis organiseert een toernooi voor de jeugdleden van TV Rolde samen met een aantal tennisverenigingen uit de regio. De kinderen betalen hiervoor een kleine bijdrage circa €6,- 

Schooltennis:
De jeugdcommissie organiseert kennismaking met tennis voor basisschoolleerlingen met begeleiding van de tennisleraar. 

Tenniskamp:
Samen plezier maken, spelen, eten en slapen op het tennispark. De jeugdcommissie en Future Tennis bieden jeugdleden graag de mogelijkheid om deel te nemen aan een tenniskamp tegen een aanvullende vergoeding. Het is een hele organisatie en het lukt zeker niet ieder jaar maar we doen altijd ons best voor onze enthousiaste jeugdleden.

Privéles:
Ouders kunnen aanvullende lessen voor de kinderen afnemen bij Future Tennis voor eigen rekening.