Zoek

Jeugd

Als je op de basisschool zit, kun je meedoen met een speciaal tennisprogramma: Tenniskids. Je speelt op aangepaste, kleinere banen, zodat het tennisspel past bij wat je op jouw leeftijd al kunt. Zo leer je alles over het tennisspel en blijft tennis uitdagend, spannend en leuk.
Voor de jeugd in de middelbare school leeftijd hebben we ook een leuk en uitdagend aanbod van tennislessen.

Rood, Oranje, Groen… Geel
Je doorloopt verschillende fases, afhankelijk van de leeftijd waarop je begint: Rood, Oranje en Groen. Steeds als je een fase verder gaat, wordt de baan iets groter en de bal iets zwaarder. Zo leer je sneller en makkelijker de juiste techniek, kun je al heel jong wedstrijdjes spelen, heb je snel succes en plezier.
Wil je meer weten over het Tenniskids? Kijk op de site van de KNLTB bij Tenniskids.

Tennislessen voor de jeugd

Alle leden van TV Rolde zijn enthousiast over tennis en dit enthousiasme brengen wij graag over op de jeugd. Het aanbod voor de jeugd hebben we dan ook extra aantrekkelijk gemaakt. Je krijgt extra korting op het lidmaatschap van T.V. Rolde als je ook tennislessen neemt.

De Jeugdcommissie heeft samen met onze jeugdtrainer Anne-Rim van Tennis- en Padel school HHTDL een mooi lespakket samengesteld. Alle informatie over de tennislessen en onze jeugdtrainer Anne-Rim vind je op de site van de tennisschool. Ga daarvoor naar Tennis- en Padel school HHTDL.

Competitie

Als je tennist als jeugdlid van TV Rolde gaan we ervan uit dat je ook meedoet met de competitie. De KNLTB kent voor jeugd een voorjaars-, zomer- en najaarscompetitie.

Activiteiten

Naast de tennislessen organiseren we ook leuke activiteiten voor de jeugd. Hiervoor maken we elk jaar een overzicht. In de kalender van 2023 is de jeugdtoss terug, herhalen we wegens succes het ouder-kind toernooi en organiseren we een tenniskamp.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de tennislessen moet je twee dingen doen:
– Aanmelden bij T.V. Rolde, dat kan hier. Kies voor het lidmaatschap Jeugd + Les
– Aanmelden bij Tennis- en Padel school HHTDL, dat kan hier.

Je ontvangt van T.V. Rolde een toegangspas voor de tennisbanen en de tennisschool neemt contact met je op voor het starten van de lessen.

Wijzigen of afmelden

T.V. Rolde en de tennisschool hanteren geen zomer- en winterseizoen meer voor de lessen. Hierdoor hoef je niet steeds aan te melden voor het nieuwe seizoen.
Je blijft dus lid van T.V. Rolde en aangemeld voor de tennislessen. Wil je van pakket wijzigen of stoppen met de lessen dan kan dat op twee momenten in het jaar, namelijk per 1 april en per 1 oktober . 
De wijziging of opzegging moet je voor voor 1 maart of 1 september doorgeven via email aan leden@tvrolde.nl en info@hhtdl.nl.
Als je alleen met de tennislessen stopt maar nog wel lid wilt blijven van T.V. Rolde geef dit dan duidelijk aan bij de ledenadministratie. Wij zetten je lidmaatschap dan om naar een junioren lidmaatschap, je kunt dan blijven tennissen.

Aanvullende mogelijkheden

Voor de jeugd zijn er ook nog aanvullende mogelijkheden.

Extra kindertoernooi:
Tennis- en Padel school HHTDL organiseert een toernooi voor de jeugdleden van TV Rolde samen met een aantal tennisverenigingen uit de regio. De kinderen betalen hiervoor een kleine eigen bijdrage.  

Schooltennis:
De jeugdcommissie organiseert kennismaking met tennis voor basisschoolleerlingen met begeleiding van de tennisleraar. 

Tenniskamp:
Samen plezier maken, spelen, eten en slapen op het tennispark. De jeugdcommissie en Tennis- en Padel school HHTDL bieden jeugdleden graag de mogelijkheid om deel te nemen aan een tenniskamp tegen een aanvullende vergoeding. Het is een hele organisatie en het lukt zeker niet ieder jaar maar we doen altijd ons best voor onze enthousiaste jeugdleden.

Privéles:
Ouders kunnen aanvullende lessen voor de kinderen afnemen bij Tennis- en Padel school HHTDL voor eigen rekening.