Zoeken

Tennislessen

Tennissen is leuk en met de juiste begeleiding leer je beter spelen. Het aanleren van goede techniek zorgt dat je niet alleen beter gaat spelen, het voorkomt ook blessures. Goed dat je dus naar de mogelijkheden voor tennisles kijkt. Wel belangrijk om te weten: Tennislessen volgen bij TV Rolde is alleen mogelijk voor leden van onze vereniging. Natuurlijk kun je wel eerst proeflessen volgen. Wil je daarna door dan meld je je aan als lid van TV Rolde.

TV Rolde heeft afspraken gemaakt met 2 tennisscholen voor het lesaanbod. Tennislessen voor volwassenen worden aangeboden door Tennisschool Auke Lemstra en de jeugdlessen worden gegeven door Tennis- en Padelschool HHTDL.
Je ontvangt altijd les van een professionele tennisleraar die zorgt dat je les krijgt afgestemd op je eigen niveau en ambitie.

Lessen voor 18 jaar en ouder

Voor volwassenen worden de tennislessen gegeven door Tennisschool Lemstra. Je ontvangt tennislessen van een zeer ervaren tennisleraar die spelers heeft getraind en begeleid op alle niveaus van beginner tot aan de internationale topspelers. De tennisleraar zorgt voor de indeling van de lesgroepen en maakt alle afspraken met jou rechtstreeks over het aantal lessen, de duur van de lessen en de bijbehorende kosten.

De kosten van de lessen variëren per seizoen. Deze zijn namelijk afhankelijk van het aantal lessen dat gegeven gaat worden en hoeveel deelnemers er in een groep zitten.
Voor de winterlessen van 2023-2024 moet je ongeveer rekenen op 150 euro voor 12 lessen.

Lessen worden gegeven in een zomerseizoen grofweg van april tot oktober. Van november tot maart worden de winterlessen gegeven. In de planning van de lessen wordt rekening gehouden met vakantieperiodes en een enkele tennisles die uitvalt als gevolg van het weer.
Het aanmelden of een een proefles gaat via Auke Lemstra (telefoon: 06-46036327).
De lessen starten normaliter begin april en begin november. Hou daar rekening mee bij je aanmeldingen. Wil je tussentijds instromen, bespreek dan de mogelijkheden met de tennisleraar.
De voorwaarden van Tennisschool Lemstra voor aanmelding kun je onder aan deze pagina vinden.

Tennisles voor de jeugd

Tennislessen voor onze jeugdleden worden verzorgd door Tennis- en Padelschool HHTDL. Onze vaste jeugdtrainer is Anne-Rim.
Alle leden van TV Rolde zijn enthousiast over tennis en dit enthousiasme brengen wij graag over op de jeugd. Het aanbod voor de jeugd hebben we dan ook zeer aantrekkelijk gemaakt. Alle informatie over dit aanbod vind je op de speciale jeugdpagina.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner-toine-met-quote.jpg

Algemene Voorwaarden Tennisschool Lemstra

Goed om te weten als je je aanmeld voor de lessen voor volwassenen.

 • Aanmeldingen voor les worden alleen in behandeling genomen, indien er een volledig ingevuld inschrijfformulier is ontvangen.
 • Inschrijvingen voor cursussen geven geen 100% garantie voor plaatsing.
 • Een lesuur is 55 minuten; je hebt 60 minuten de beschikking over de baan.
 • Gemiste lessen, om welke reden dan ook, kunnen in principe niet worden ingehaald. Je kunt wel kijken of je kunt ruilen met een speler van gelijk niveau die op een ander moment les heeft.
 • De lessen zijn uitsluitend voor leden van de vereniging.
 • De indeling voor de lessen en ook het lesrooster kun je bij de trainer of bij onze secretaris opvragen.
 • Indeling naar niveau en toewijzing van een leraar is voorbehouden aan de organisatie.
 • Er worden maximaal 2 lessen ingehaald, die door weersomstandigheden door de trainer zijn afgelast en zodoende niet door konden gaan.
 • De Tennisschool zorgt voor alle lesmaterialen.
 • Jeugdleden zijn degene die per 1 januari van het cursusjaar nog geen 18 jaar zijn.
 • Door ondertekening van het inschrijfformulier is men een betalingsverplichting aangegaan, ook al maakt men geen gebruik van het recht op deelname aan de cursus.
 • De Tennisschool stelt zich niet aansprakelijk voor ongevallen en/of schade die tijdens de lessen zijn/is ontstaan.
 • Bij plaatsing voor een les of cursus op de door de cursist zelf opgegeven voorkeur(s)dag(en) en tijd(en), kan de cursist de les of cursus niet annuleren.
 • De Tennisschool behoudt zich het recht voor om inschrijvingen te weigeren bij moverende redenen!