Bardienst

TV Rolde draait op vrijwilligers. Eén van de vrijwilligersdiensten die je kunt kiezen is de bardienst. TV Rolde heeft een prachtig clubhuis, dat geheel draait door de vrijwillige inzet van de leden. De Clubhuiscommissie zorgt ervoor dat de bardiensten goed verlopen en dat het clubhuis schoon, netjes en gezellig blijft.
Het clubhuis is van 1 april t/m 1 november geopend op dinsdag en donderdag van 19.30 – 22.30 uur, en tijdens toernooien van 18.30 – 22.30 uur. 
Tijdens de competitie worden er ook bardiensten op zowel zaterdag als zondag ingeroosterd.

In de wintermaanden is het clubhuis voorlopig alleen geopend tijdens door de club georganiseerde tennisactiviteiten en specifiek tijdens de wintercompetitie op de maandag-, woensdag- en vrijdagavond.

Tijdens je bardienst ben jij het visite kaartje van onze vereniging in het clubhuis. Maak het voor jezelf en alle bezoekers gezellig met een muziekje. Verdere relevante informatie vind je hieronder.

Raadpleeg onderstaand het bardienstrooster voor 2022

Planning bardienst

De indeling voor de bardiensten gebeurd aan het begin van het jaar. Je ontvangt eenmalig een e-mail met de informatie over de indeling. Zo weet je wanneer je bardienst hebt, van wie je de sleutel ontvangt en aan wie jij de sleutels weer kunt overdragen. Je ontvangt hiervoor het adres en telefoonnummer.
Daarnaast publiceren wij de bardienstplanning op de website. Daar vind je in verband met de privacy beperktere informatie alleen de naam, datum en tijd. In het clubhuis ligt de officiële lijst in de blauwe multomap op de bar.
Als je op de ingeroosterde datum niet kunt, dan moet je zelf ruilen met een ander lid. Meer informatie over ruilen of een invaller staat hieronder.
Controleer je gegevens, adres en telefoon, even in het rooster. Geeft wijzigingen en/of aanvullingen door op de lijst in de blauwe klapper, op de bar in het clubhuis en aan de ledenadministratie via leden@tvrolde.nl  

Voor leden die voor het eerst een bardienst draaien, is het raadzaam om een paar dagen van tevoren even langs het clubhuis te gaan voor een nadere oriëntatie op de werkzaamheden. 
Een instructielijst voor de bardienst, met informatie over de uit te voeren taken, zit ook in de blauwe klapper op de bar.

Tijdens de competitie worden er ook bardiensten op zowel zaterdag als zondag ingeroosterd. Deze bardiensten worden aangepast aan de tijden van de wedstrijden. Op de zaterdagen tijdens de competitie wordt een extra bardienst tot 20.30 uur ingeroosterd.

Ruilen of Invaller bardiensten

Als je niet in staat bent je bardienst te vervullen op het aangegeven tijdstip dan zorg je zelf voor vervanging door te ruilen met een ander lid. Lukt dit ook niet dan kunt je een beroep doen op een van onderstaande personen als invaller.
De kosten voor een invaller uit onderstaande lijst bedragen € 7,50 per uur met een maximum van € 22,50 per dienst.
Dit bedrag reken je voorafgaand aan de dienst af met degene die de bardienst overneemt.

Wanneer je geruild hebt met een ander lid of een van de invallers, dan moet je dit vermelden op de officiële lijst met bardiensten in de blauwe klapper (ligt op de bar in het clubhuis).

InvallersTelefoon
Jelly Blaauw0592 24 26 29 of 06-234 321 08

Ben je niet aanwezig tijdens jouw bardienst en je hebt ook geen invaller geregeld, dan brengen we je een boete van 30 euro in rekening.

De bardienst

Je ontvangt de sleutel van het clubhuis van je voorganger op bardienstlijst. Natuurlijk zorg je dat je op de afgesproken tijd het clubhuis netjes geopend hebt en gezellig is.

Bestelling kun je meteen laten afrekenen of even opschrijven. Jij mag daarin zelf je keuze maken voor die dienst. Aan het einde van je dienst zorg je wel dat alles betaald is. Dat kan contant of met de pinautomaat. De PIN werkt eenvoudig, instructies zitten bij het apparaat.
De omzet in contant geld schrijf je op in het kasboek. PIN betalingen neem je daar dus niet in mee.
Schrijf altijd je volledige naam in het kasboek, ook als je geen omzet hebt gedraaid. Het kasboek dient namelijk tevens als presentielijst.

Na afloop van de bardienst is het de bedoeling dat het clubhuis wordt gesloten. Maar wat als de spelers nog even langer willen nakletsen?

  • Maak als bardienstvrijwilliger de kas op.
  • Maak iemand van de achterblijvers verantwoordelijk en draag de bardienst over. 
  • Noteer de naam van degene die de bardienst overneemt in het kasboek.
  • Ook de verantwoordelijkheid m.b.t. beheer barsleutel clubhuis afstemmen en overdragen!

Uiteraard is er geen enkel bezwaar als de bardienstvrijwilliger de eigen bardienst nog even langer uitvoert.

Ook als het niet echt tennisweer is, gaat je bardienst nog gewoon door. Als de bardienst komt te vervallen ontvang je rechtstreeks bericht van de clubhuiscommissie.
Is het weer wat minder of zijn er wat minder leden op de baan. Dan kun je nog steeds bijdragen aan de gezelligheid van het clubhuis. Het is een mooi moment om b.v. schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren waar voorgaande diensten niet aan toe zijn gekomen of de voorraad weer netjes aan te vullen.
De weersituatie kan veranderen en onze banen zijn snel weer bespeelbaar na wat regen.

Na de bardienst

Als je klaar bent met de bardienst dan heb je dus gezorgd dat alles netjes wordt achtergelaten, de kas is opgemaakt en de deur weer op slot zit.

De overdracht van de sleutel is dan de laatste belangrijke stap. Draag de sleutel van de bardienst graag persoonlijk aan de volgende op de lijst over, dus niet in de brievenbus deponeren. Vaak is het handig om eerst even telefonisch contact op te nemen met de volgende die dienst heeft.
Als je de sleutel niet persoonlijk overdracht dan kost het voor ons vaak erg moeizaam en ingewikkeld om de sleutel weer boven water te krijgen. Vooral als er iemand op vakantie is!
Een kort telefoontje is eigenlijk altijd voldoende om dit te voorkomen.

Graag je adres en telefoonnummer even controleren op het rooster. Wijzigingen en/of aanvullingen vermelden op de lijst in de blauwe klapper, op de bar in het clubhuis; tevens doorgeven aan de ledenadministratie via leden@tvrolde.nl  

Heb je vragen dan kun je altijd contact opnemen met iemand van de Clubhuiscommissie.