Zoek

Bardienst

TV Rolde heeft een prachtig clubhuis, dat geheel draait door de inzet van alle leden. De Clubhuiscommissie zorgt ervoor dat de bardiensten goed verlopen en dat het clubhuis schoon, netjes en gezellig blijft.

Openingstijden clubhuis
Het clubhuis is van 8 april t/m 25 oktober geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 20.00 – 22.30 uur, en tijdens toernooien van 18.30 – 24.00 uur. 

Tijdens de competitie worden er ook bardiensten op zowel zaterdag als zondag ingeroosterd. Deze bardiensten worden aangepast aan de tijden van de wedstrijden.
De bardiensten tijdens de competitie op door de weeksedagen overdag of op donderdagavond en vrijdagavond regelen de teams zelf.

In de wintermaanden is het clubhuis voorlopig alleen geopend tijdens door de club georganiseerde tennisactiviteiten.

De bardienst, hoe werkt het
Je ontvangt de sleutel van het clubhuis van je voorganger op bardienstlijst. Natuurlijk zorg je dat je op de afgesproken tijd het clubhuis netjes geopend hebt. Tijdens je bardienst ben jij het visite kaartje van onze vereniging in het clubhuis. Maak het voor jezelf en alle bezoekers gezellig met een muziekje. Verdere relevante informatie vind je hieronder.

In de blauwe map, die bij de bar ligt, zit een to-do lijst. Op deze lijst kun je zien wat er allemaal moet gebeuren en kun je aangeven welke werkzaamheden je hebt verricht. We verzoeken degene die bardienst heeft ook, of vooral als het rustig is, deze lijst te bekijken en daadwerkelijk deze werkzaamheden te doen. Op deze manier verwelken de bloemen niet en blijft het clubhuis er schoon en netjes bij staan. Door af te vinken weet je voorganger wat er is gebeurd en wordt het niet vaker gedaan dan nodig.

Je zorgt natuurlijk voor de drankjes voor de bezoekers. Bestelling kun je meteen laten afrekenen of even opschrijven. Jij mag daarin zelf je keuze maken voor die dienst. Aan het einde van je dienst zorg je wel dat alles betaald is. De bardiensten worden ingevuld door vrijwilligers die steeds rouleren, om het overzicht te houden dus afrekenen aan het eind van de dienst. Dat kan contant of met de pinautomaat. De PIN werkt eenvoudig, instructies zitten bij het apparaat.
Het uitgangspunt is: Voor vertrek de rekening laten betalen!

Aan het eind van je dienst maak je de kas op. Schrijf altijd je volledige naam in het kasboek, ook als je geen omzet hebt gedraaid. Het kasboek dient namelijk tevens als presentielijst.
De sleutel van de bardienst graag persoonlijk aan de volgende op de lijst doorgeven, dus niet in de brievenbus deponeren. Vaak is het handig om eerst even telefonisch contact op te nemen met de volgende die dienst heeft. Het is soms erg moeizaam en erg ingewikkeld om de sleutel anders weer boven water te krijgen. Vooral als er iemand op vakantie is!
Een kort telefoontje is eigenlijk altijd voldoende om dit te voorkomen.

In principe is de afspraak dat de bardienst doordeweeks ’s avonds om 22.30 uur en op zaterdag tijdens de competitie om 18.00 uur eindigt en dat dan ook het clubhuis wordt gesloten. Maar wat als de spelers nog even langer willen napraten?
Uiteraard is er geen enkel bezwaar dat je als bardienstvrijwilliger de eigen bardienst nog even langer uitvoert. Maar wil je graag afsluiten dan maak je afspraken met de leden die achterblijven. Je maakt zelf de kas op en noteert de naam van degene die de bardienst overneemt in het kasboek. Ook de verantwoordelijkheid m.b.t. beheer barsleutel clubhuis dient te worden afgestemd en overgedragen.

Planning bardienst

De lijst voor de bardienst wordt voor aanvang van het seizoen opgesteld. Publicatie ervan vindt plaats via de website en een eenmalige e-mail aan de leden. Zo weet je wanneer je bardienst hebt, van wie je de sleutel ontvangt en aan wie jij de sleutels weer kunt overdragen. De volledige adresgegevens voor de overdracht vind je terug in de blauwe multomap op de bar.

Raadpleeg onderstaand het bardienstrooster voor 2024

Ben je niet aanwezig tijdens jouw bardienst en je hebt ook geen invaller geregeld, dan brengen we je een boete van 30 euro in rekening.

Voor leden die voor het eerst een bardienst draaien, is het raadzaam om een paar dagen van tevoren even langs het clubhuis te gaan voor een nadere oriëntatie op de werkzaamheden. 
Een instructielijst voor de bardienst, met informatie over de uit te voeren taken, zit ook in de blauwe klapper op de bar.

Ruilen of Invaller bardiensten

Als je niet in staat bent je bardienst te vervullen op het aangegeven tijdstip dan zorg je zelf voor vervanging door te ruilen met een ander lid. Lukt dit ook niet dan kunt je een beroep doen op een van onderstaande personen als invaller.
De kosten voor een invaller uit onderstaande lijst bedragen € 22,50 per dienst.
Dit bedrag reken je voorafgaand aan de dienst af met degene die de bardienst overneemt.

Wanneer je geruild hebt met een ander lid of een van de invallers, dan moet je dit vermelden op de officiële lijst met bardiensten in de blauwe klapper (ligt op de bar in het clubhuis).

InvallersTelefoon
Jelly Blaauw0592 24 26 29 of 06-234 321 08

De bardienst bij slecht weer
Ook als het niet echt tennisweer is, gaat je bardienst nog gewoon door. Als de bardienst komt te vervallen ontvang je rechtstreeks bericht van de clubhuiscommissie.
Is het weer wat minder of zijn er wat minder leden op de baan. Dan kun je nog steeds bijdragen aan de gezelligheid van het clubhuis. Het is een mooi moment om b.v. schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren waar voorgaande diensten niet aan toe zijn gekomen of de voorraad weer netjes aan te vullen.
De weersituatie kan veranderen en onze banen zijn snel weer bespeelbaar na wat regen.

Tenslotte: controleer even je gegevens
Graag je adres en telefoonnummer even controleren op het rooster in de blauwe klapper. Wijzigingen en/of aanvullingen vermelden op de lijst in de blauwe klapper, op de bar in het clubhuis; tevens doorgeven aan Ellen van de ledenadministratie via leden@tvrolde.nl  

Heb je vragen dan kun je altijd contact opnemen met iemand van de Clubhuiscommissie.

Auke Lemstra (06-46036327) en Hennie de Vries (06-38911422)