Zoeken

Over TV Rolde

TV Rolde
Onze tennisvereniging is opgericht in 1959 door enthousiaste tennisliefhebbers. Dit enthousiasme voor de tennissport is al meer dan 60 jaar de drijvende kracht achter TV Rolde.
Gelegen naast het Boerbos en de zandverstuiving is ons prachtige tennisplek een ontmoetingsplek voor iedereen die geniet van tennis.
Wij bieden een breed aanbod voor jong en oud, op ieder niveau van recreatief tot competitief.
Onze leden spelen vooral recreatief tennis. Daarnaast neemt TV Rolde jaarlijks met verschillende teams deel aan de competities voor zowel de jeugd als senioren.
Het meest wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vrij te spelen met een of meer spelers door middel van het afhangen van banen. De praktijk leert dat er altijd ruimte is om te spelen en men niet of nauwelijks hoeft te wachten. 

Om onze passie voor de tennissport voor iedereen toegankelijk te maken en houden is de contributie laag. We zijn nog steeds een van de goedkoopste tennisverenigingen in Nederland!  Onze vereniging wordt volledig draaiende gehouden door vrijwilligers. De contributie gebruiken wij vooral voor het onderhoud van het tenniscomplex en het spaarpotje voor de vervanging van onze banen.
De club heeft geen wachtlijst voor nieuwe leden. Aanmelden kan via onze website onder Lid worden.

We hebben een bloeiende vereniging met erg veel vrijwilligers en commissies. Activiteiten zijn onder meer een toss-ochtend of –avond, clubkampioenschappen, een interne mixdubbel (winter)competitie en deelname aan de KNLTB-competitie. Al vele jaren organiseert TV Rolde een single-toernooi kort voor de voorjaarcompetitie en een dubbel toernooi in juli. Voor de jeugd worden meerdere evenementen georganiseerd door de Jeugdcommissie.

Het clubhuis is een aantal avonden per week in de maanden april tot en met oktober geopend en tijdens competitiedagen en activiteiten in het weekend. De bardiensten worden waargenomen door leden volgens een rooster.

De mogelijkheid bestaat om tegen de geringe vergoeding van € 5,- per persoon per dagdeel een gastspeler te laten mee spelen. Daarnaast kunnen toeristen, die tijdelijk verblijven in en om Rolde, een balletje slaan. Meer informatie over een tennisbaan huren.

Tennisvereniging Rolde heeft een bestuur met drie leden. Minimaal 1 keer per jaar wordt er een algemene ledenvergadering gehouden.

Ereleden:
TV Rolde heeft drie ereleden. Zij hebben het erelidmaatschap ontvangen voor hun grote bijdrage aan de tennisverening.

  • Dhr. B.D. Ronteltap
  • Dhr. R. Brands
  • Dhr. J.J. Kuil

Locatie

Het tenniscomplex ligt in het sportpark Boerbos, naast de zandverstuiving en achter de voetbalvelden van de Rolder Boys.
Adres: Nijlanderstraat 32, 9451 BM Rolde

Historie TV Rolde

Een aantal belangrijke momenten in onze historie:

1959 Oprichtingsbijeenkomst in café Kuiper in Rolde op 7 juli
1960 Aanleg verhard veld voor tennis en volleybal
1960 Twee tennis banen in gebruik met 40 leden
1965 Aanleg derde baan
1974 Bouw kleed- en toeschouwersgelegenheid
1976 Twee banen voorzien van verlichting, aangeboden door de NAM
1979 Kleedgelegenheid voorzien van douches
1980 Aanleg vierde baan
1984 Viering 25-jarig jubileum
1989 Start van de maandagavond toss
1991 Opening nieuwe clubhuis
1996 Uitbreiding naar zes banen
2004 Start website www.tvrolde.nl
2009 Een eigen adres! Nijlanderstraat 32, 9451 BM Rolde
2009 TV Rolde bestaat 50 jaar
2017 Geheel vernieuwd aanbod voor de jeugd
2019 Feest voor 60 jarig bestaan TV Rolde