Zoek

Voorjaarscompetitie open voor inschrijving tot uiterlijk 25 december

Voorjaarscompetitie 2023 bij Tennisvereniging Rolde

Beste leden,

Schrijf je in voor de KNLTB voorjaarscompetitie 2023!

Het wordt weer tijd om je op te geven voor deze competitie in 2023. Zoals gewoonlijk bestaat de competitie uit 7 competitiedagen van begin april tot begin juni.

Lijkt het je leuk om met je team tegen teams van andere verenigingen te tennissen, geef je dan met vermelding van de teamleden op voor 25 december bij competitie@tvrolde.nl

Jeugdleden tot 11 jaar kunnen zich opgeven bij jeugdcommissie@tvrolde.nl.

Aanmelden kan in verschillende competities en op diverse dagen en kan ook individueel of met een incompleet team. In dat geval zullen wij ons best doen om je te koppelen aan een passend team.

  • Bijlage Voorjaarscompetitie volwassenen
  • Bijlage Competitie jeugdleden
  • Totaal overzicht speeldata

Informatie voor volwassen leden  – senioren competitie

Indeling

De indeling voor de voorjaarscompetitie gebeurt, voor ploegen die dit jaar ook competitie hebben gespeeld, op basis van ploegrechten. Dat wil zeggen dat er sprake kan zijn van promotie of degradatie.

Alle wedstrijden in het dubbelspel kennen in plaats van een derde set bij gelijke stand een wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten, met 2 punten verschil gespeeld.

8/9 Competitie

Ben je een recreatieve tennisser die wel eens een keer competitie wil gaan spelen, maar vind je resultaten niet het belangrijkste? Dan is de 8/9 competitie waarschijnlijk perfect voor jou.

8/9 staat voor je speelsterkte. Er wordt gespeeld op 7 competitie dagen in april en mei op een donderdagavond of vrijdagavond of op zondagmiddag.

Een team bestaat uit minimaal 3 personen, waarbij het niet uitmaakt of het 3 heren, 3 dames of 1 heer en 2 dames etc. zijn. Individueel aanmelden kan ook. In dat geval zullen we proberen een passend team voor je te vinden.

Er wordt compact gespeeld. Dit wil zeggen dat na 40-40 niet met voordeel en nadeel, maar om één beslissend punt wordt gespeeld. Daarnaast is er ook hier geen 3e set maar een wedstrijdtiebreak. Hierdoor duren partijen minder lang.

Vrijdagavondcompetitie

Voor de vrijdagavondcompetitie zijn aangepaste regels: Er wordt om de week gespeeld. Er zijn 5 wedstrijddagen, dus er wordt in een periode van 10 weken gespeeld.

Gemengde teams en 8/9 teams beginnen 1 week eerder dan de overige competitieteams. Er worden volledige wedstrijden gespeeld met i.p.v. een 3e set een wedstrijdtiebreak.

Informatie voor Jeugd KNLTB – Junioren Competitie

Ben je in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie!

Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je de strijd aan met teams van andere verenigingen.

Hoe ziet de Junioren competitie eruit?

De KNLTB Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Er is de mogelijkheid om op vrijdag, zaterdag of zondag competitie te spelen en je kan enkelpartijen, dubbelpartijen en mixpartijen spelen.

Je speelt 7 wedstrijden.

Spelregels

Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gele tennisballen. Je volgt de algemene tennistelling.

Junioren 11 t/m 14 jaar

    Sets tot 4 met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3) 
    Bij 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten) 
    Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten), zowel in het enkel- als het dubbelspel
    Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast
    Jongens, meisjes en gemengd jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar (4E en 2D)

Junioren 13 t/m 17 jaar

    Sets tot 6, met een verschil van 2 games (bijv. 6-4, 7-5)
    Bij 6-6 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten)
    Bij 40-40 telt twee gewonnen punten (voordeel/nadeel)
    Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, dan wordt er in de enkelspel een 3e set gespeeld en in het dubbelspel een wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met een verschil van 2 punten)

Indeling, speelschema en uitslagen voorjaarscompetitie

Doe je mee aan de KNLTB voorjaarscompetitie? Dan vind je alles wat je moet weten over de competitie op MijnKNLTB. Op deze site kun je bekijken wanneer en waar je moet spelen. Ook vind je er alle uitslagen en standen in jouw poule.

Aanmelden kan tot 25 december bij competitie@tvrolde.nl  Bekijk ook eens de KNLTB-website en facebookpagina voor meer informatie of e-mail ons met je vragen.